SELITEV PODJETJA NA NOVO LOKACIJO

Po več kot 20 letih smo se zaradi rasti podjetja in v želji po napredku, izboljšanju naših proizvodov ter storitev preselili na novo lokacijo. V mesecu februarju smo z delom pričeli v popolnoma novem poslovno-proizvodnem obratu v Poslovni coni Komenda.

V podjetju vsako leto zabeležimo rast poslovanja, zaradi česar so prostori v zadnjih letih postali premajhni. Tako smo se v podjetju po več letih delovanja na stari lokaciji, odločili za selitev na novo lokacijo v PC Komenda.

Konec leta 2016 smo kupili zemljišče skupne površine 15.000 m2 v PC Komenda. Gradbena dela so se pričela v letu 2017, zaključek del in dokončna selitev sta se zgodili v začetku leta 2019

Na novo lokacijo smo preselili celotno podjetje s proizvodnjo, skladiščem in upravo. Neto delovnih površin znaša 6.500 m2 in se nahaja v dveh nadstropjih.

Sledenje trgu in zahtevam kupcev sta narekovala marsikatero spremembo. V novih prostorih je maksimalen poudarek na vzdrževanju čistoče, saj so vsi proizvodni prostori označeni kot čisti prostori, v katerih neprestano vzdržujemo nadtlačne razmere ter nadziramo in beležimo ključne parametre (temperatura, tlak). Prehodi v manj čiste dele objekta potekajo izključno preko zračnih zapor (sistem z dvojnimi vrati – airlock/interlock). Prav tako je objekt tehnološko na najsodobnejšem nivoju, saj je npr. opremljen s centralnim dozirnim sistemom za vakuumski transport granulatov z dvema avtomatskima razdelilnima postajama. V želji po čim manjši obremenitvi okolja smo pri načrtovanju novega objekta predvideli energetsko najbolj učinkovite sisteme, npr. toplotne črpalke voda-voda za kar preko vrtin izkoriščamo podtalnico. Hkrati za ogrevanje večjega dela objekta v zimskem času izkoriščamo tudi odpadno toploto brizgalnih strojev in odpadno toploto vijačnega kompresorja za pripravo komprimiranega zraka. 

V letošnjem letu prav tako planiramo določene organizacijske spremembe, npr. uvedba novega, sodobnejšega ERP sistema, informatizacijo proizvodnje in proizvodnih procesov (stalen nadzor strojev in brezpapirno poslovanje) ter certifikacijo sistemov vodenja kakovosti.

S selitvijo se bo tudi najbolj razširil strojni park v oddelkih brizgalnice in tiskarne. S tem se obeta tudi širitev strokovnega kadra v teh dveh oddelkih zaradi česar bomo z veseljem v kolektiv sprejeli ambiciozne, motivirane in zanesljive nove sodelavce, predvsem s področja brizganja plastike (tehnologi in menjalci orodij/vzdrževalci) in tehnologij tiska (sitotisk, tampotisk, vroči tisk s folijo)

Odpiramo popolnoma novo poglavje in se veselimo izzivov, napredka ter sodelovanja z novimi ter obstoječimi kupci, dobavitelji in ostalimi. 

Steklena Fasada Slika

Brizgalnica Slika

Lokacija
Na zgornji sliki je označeno naše zemljišče. Za navodila za pot klikni tukaj.

Kontakt

Plastika Virant d.o.o.

Pod Hrasti (številke še ni)
1218 Komenda
Slovenija

Telefon: (0)1 780 40 80
Faks: (0)1 787 56 95

E-pošta: info@plastika-virant.si